f. Mercury 300HP Verado

You Are Here: Home → Μηχανές → Καινούριες → Mercury → f. Mercury 300HP Verado
mercury-300-v
verado-225-350_1_fverado-225-350_2_fverado-225-350_3_fverado-225-350_5_fverado-225-350_1_f250-verado-fourstroke_fmerc-verado-7

Verado 225 – 350

Σχεδίαση, εξέλιξη και βελτίωση στο έπακρο

Όταν η Mercury αποφάσισε να σχεδιάσει και να κατασκευάσει τον ιδανικό εξωλέμβιο, έθεσε όλες τις ερωτήσεις στο τραπέζι, κάθε νούμερο, κάθε πιθανό σενάριο, κάθε λεπτομέρεια. Το αποτέλεσμα? Verado®, το πιο αξιόπιστο και εξελιγμένο σύστημα πρόωσης παγκοσμίως. Ο εξακύλινδρος Verado προσφέρει μία φανταστική εμπειρία, κορυφαία αξιοπιστία, ισχύς και επιταχύνσεις που κόβουν την ανάσα και την πιο αθόρυβη και ποιοτική λειτουργία που παρήχθη ποτέ σε εξωλέμβιο κινητήρα.Πρέπει να το ζήσει κανείς για να το πιστέψει.

Κάθε κινητήρας Verado σε όλη την γκάμα, έχει κατασκευαστεί πάνω σε μία βασική αρχή. Την κατασκευή ενός κινητήρα που θα είναι ανθεκτικός από την κορυφή ως το πόδι. Η ροπή που παράγεται από τον κινητήρα είναι απλά απίστευτη. Με μεγαλύτερα ποσοστά ροπής σε όλο το εύρος στροφών ο χειριστής θα βιώσει κορυφαίες επιταχύνσεις, θα πλανάρει το βαρύ σκάφος του σε ελάχιστο χρόνο και θα το διατηρήσει πλαναρισμένο με λιγότερες στροφές στον κινητήρα ενώ θα μπορεί να αντιμετωπίζει καλύτερα μεγαλύτερους κυματισμούς.

Γεμάτος από απίστευτα πλεονεκτήματα, αυτός ο κορυφαίος τεχνολογικά κινητήρας, αποτελείται από εκατοντάδες λεπτομέρειες προωθημένης τεχνολογίας που κάνουν την διαφορά.

Με ψηφιακά ελεγχόμενο γκάζι και επιλογή ταχυτήτων (DTS) στον βασικό του εξοπλισμό και άμεση απόκριση στο γκάζι, ο χειριστής του θα επιτύχει καλύτερο χειρισμό στις μανούβρες στο νερό ή κατά την προσέγγιση στο ντόκο. Το σύστημα DTS εξαλείφει επίσης την όποια ανάγκη για ρύθμιση ντιζών.

Με το εξελιγμένο ηλεκτροϋδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης, ο χειρισμός των κινητήρων Verado είναι απόλυτα ομοιογενής, χωρίς κόπο και ακριβής όπως και το σύστημα διεύθυνσης ενός ακριβού αυτοκινήτου.

Το σύστημα ανάρτησης του κινητήρα (ΑΜS) βελτιώνει δραματικά τους χειρισμούς στις υψηλές ταχύτητες και ενσωματώνει ρυθμίσεις για βελτιωμένη ανύψωση του σκάφους επί του νερού καθώς και την επίτευξη υψηλότερης τελικής ταχύτητας.

Όσον αφορά την κορωνίδα της γκάμας Verado, o 350SCi είναι πιθανά το μεγαλύτερο μηχανολογικό πρότζεκτ που έχει αναλάβει ποτέ το αγωνιστικό τμήμα της Mercury Racing. Γεμάτος απο αγωνιστικά γονίδια , αυτός ο κορυφαίος τεχνολογικά κινητήρας κατασκευάστηκε με προωθημένη τεχνολογία για τις μέγιστες επιδόσεις με βελτιωμένα και περισσότερο ανθεκτικά εξαρτήματα (βελτιωμένος υπερσυμπιεστής, σύστημα εισαγωγής, εκκεντροφόροι, βαλβίδες εξαγωγής, έμβολα και ελατήρια εμβόλων), έτοιμος να παρέχει αγωνιστικού στυλ ισχύ και ροπή απο τον ίδιο πανίσχυρο εξακύλινδρο εν σειρά κινητήρα με το μπλοκ κυβισμού 2598cc. Με ένα εντελώς νέο κάλυμμα, ένα βελτιωμένο σύστημα ανάρτησης AMS και ένα πόδι υπερβαρέως τύπου θα ανακαλύψετε σύντομα γιατί η κληρονομιά της Mercury Racing είναι το να παράγει περισσότερη δύναμη και επιδόσεις σε σχέση με τους αντίστοιχης ιπποδύναμης κινητήρες του ανταγωνισμού.

Μοντέλο VERADO 300
Ισχύς (kW) 221
Περιοχή μέγιστων στροφών 5800-6400
Κύλινδροι L-6
Συμβατότητα με SmartCraft Ναι
Κυβισμός [cc] 2598
Εκκίνηση Ηλεκτρική με διακόπτη
Σχέση μετάδοσης 1.85:1
Χειριστήριο SmartCraft DTS
Σύστημα τιμονιού Ηλεκτροϋδραυλικό σύστημα τιμονιού (ενσωματωμένο)
Τύπος κινητήρα 4χρονος με υπερσυμπιεστή & ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Εναλλάκτης ρεύματος 70 amp / 882 watt (Belt-Driven)
Σύστημα trim EHPT: Ηλεκτροϋδραυλικό Trim & Tilt
Δοχείο καυσίμου N/A
Καύσιμο UL95R
Βάρος [kg] 288
Άξονας κινητήρα 508mm [L] – 635mm [XL] – 762mm [XXL]
Αριστερόστροφοι κινητήρες CXL – CXXL

 • Οι κινητήρες Verado είναι οι μοναδικοί εξωλέμβιοι κινητήρες παραγωγής που διαθέτουν υπερσυμπιεστή (κομπρέσσορα). Η εξακύλινδρη σειρά κινητήρων απο 225 έως και 350 Hp εφοδιάζονται με ένα πανίσχυρο μπλοκ με κυβισμό 2.6 λίτρα, 4 βαλβίδες ανά κύλινδρο, έναν ενδιάμεσο εναλλάκτη ψύξης (ιντερκούλερ) του υπερσυμπιεσμένου αέρα εισαγωγής και ηλεκτρονικό έλεγχο ανακυκλοφορίας του περισσευούμενου υπερσυμπιεσμένου αέρα.
 • Αυτός ο κινητήρας που αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παρουσιάζει μέγιστη ακαμψία και ανθεκτικότητα σε ένα εξαιρετικά συμπαγές πακέτο ισχύος και ροπής.
 • Ο εξελιγμένος σχεδιασμός των Verado σε συνδυασμό με πατενταρισμένη τεχνολογία ακουστικής απόσβεσης (μείωσης θορύβου), δημιουργεί έναν αξιοσημείωτα αθόρυβο κινητήρα. Αυτή η τεχνολογία έχει ως αποτέλεσμα οι Verado να είναι οι πιο αθόρυβοι κινητήρες στην κατηγορία τους και ταυτόχρονα να διαθέτουν χαρακτηριστικά που μετατρέπουν τον ήχο του ρελαντί σε ψίθυρο. Παρ’ όλα αυτά , όλη αυτή η σχεδιαστική εξέλιξη δεν θυσίασε σε κανένα τομέα τις επιδόσεις καθώς η ροπή και η ισχύς των Verado συνεχίζει να είναι απαράμιλλη.
 • Μαζί με ένα πλήθος άλλων βελτιώσεων απο την αρχική παρουσίαση των Verado το 2004, οι μηχανικοί της Mercury εξέλιξαν την κινηματική αλυσίδα ισχύος (Range Plus) των βασικών εξαρτημάτων που απαρτίζουν τους κινητήρες Verado με αποτέλεσμα την βελτιωμένη οικονομία καυσίμου καθώς και την παραγόμενη ισχύ χωρίς θυσίες στην τελική αξιοπιστία.
 • Η κινηματική αλυσίδα ισχύος Range Plus περιλαμβάνει σφυρήλατα έμβολα, διατάξεις του συστήματος λίπανσης (ελαιοφράκτες) κατασκευασμένες με κατεργασίες ακριβείας, εκκεντρικά διαμορφωμένα έδρανα βάσης τους στροφαλοφόρου, ένα εντελώς καινούργιο προφίλ στα έκκεντρα του εκκεντροφόρου εισαγωγής και μία νέα ρύθμιση-χαρτογράφηση της ηλεκτρονικής μονάδας ελέγχου (εγκέφαλος) PCM.
 • Σε σύγκριση με τα χυτά έμβολα, τα σφυρήλατα παρουσιάζουν αυξημένη αντοχή και αντίσταση στην φθορά και τις υψηλές θερμοκρασίες καθώς και επιπρόσθετη ανθεκτικότητα παρά την ελαφρύτερη κατασκευή τους.
 • Οι ειδικά κατεργασμένοι με κατεργασίες ακριβείας ελαιοφράκτες, μειώνουν το ποσοστό λαδιού που παραμένει αιωρούμενο στο κάρτερ. Αυτό επιτυγχάνεται μέσω της μείωσης των ανοχών μεταξύ των ελαιοφρακτών και των τοιχωμάτων του κάρτερ καθώς και των βραχιόνων του στροφαλοφόρου και του κάτω τμήματος (καβαλέτου) των μπιελών.
 • Τα εκκεντροειδώς κατεργασμένα έδρανα βάσης του στροφαλοφόρου άξονα δημιουργούν βελτιωμένη διατήρηση του λιπαντικού φιλμ μεταξύ των εδράνων και μειώνουν το ποσοστό απώλειας τους προς το κάρτερ.
 •  Ο εκκεντροφόρος εισαγωγής παρέχει καλύτερη κατανομή της ισχύος στο υψηλότερο όριο στροφών του κινητήρα καθώς βελτιώνει σημαντικά την ροή του αέρα εισαγωγής επιτρέποντας στον κινητήρα να παράγει περισσότερη ισχύ δαπανώντας λιγότερη ενέργεια.
 • Η βελτιωμένη και αναβαθμισμένη ηλεκτρονική μονάδα ελέγχου (εγκέφαλος) PCM προσφέρει τα μέγιστα στην οικονομία καυσίμου στην υψηλή περιοχή στροφών (φουλ γκάζι-WOT) και στις μέσες στροφές που επιτυγχάνεται η ταχύτητα ταξιδίου.
 • Οι εξακύλινδροι Verado διαθέτουν στον βασικό τους εξοπλισμό ηλεκτροϋδραυλικά υποβοηθούμενο σύστημα διεύθυνσης για ξεκούραστο και με ακρίβεια στους χειρισμούς τιμόνι.  Το ψηφιακό σύστημα γκαζιού και επιλογής ταχυτήτων DTS SmartCraft που ανήκει στο βασικό επίσης εξοπλισμό των 6κύλινδρων και 4κύλινδρων Verado, προσφέρει μία εξαιρετικά ομοιογενή και με απόκριση οδηγική εμπειρία καθώς και δυνατότητα χειρισμού αυτοκινητιστικού χαρακτήρα.
 • Οι κινητήρες Verado διαθέτουν επίσης το έξυπνο σύστημα εκκίνησης SmartStart και εφοδιάζονται με ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα ψεκασμού πολλαπλών σημείων για ποιοτική και αποδοτική λειτουργία. Με το σύστημα SmartStart το μόνο που έχει να κάνει ο χειριστής είναι να γυρίσει απλά το κλειδί και να το αφήσει. Ο κινητήρας θα εκκινήσει αυτόματα μόνος του.