a. MERCURY 150HP Verado

You Are Here: Home → Μηχανές → Καινούριες → Mercury → a. MERCURY 150HP Verado
mercury-optimax150hp1
verado_2_fverado_3_fverado_fmercury-optimax150hp1

Verado 150 – 200

Μικρού όγκου αλλά υψηλών επιδόσεων 4κύλινδρος

Τα μικρότερα συμπαγή 4κύλινδρα μοντέλα, αλλά εξίσου εξελιγμένα όσον αφορά τις υψηλές επιδόσεις της οικογένειας Verado, παρέχουν μία καταπληκτική οδηγική εμπειρία, κορυφαία αξιοπιστία, δύναμη και επιτάχυνση που θα σας συναρπάσουν καθώς και μία από τις ωραιότερες οδηγικές αισθήσεις ήσυχης και γλυκιάς – ποιοτικής λειτουργίας που έχουν παραχθεί ποτέ από έναν εξωλέμβιο κινητήρα.

Η σειρά Verado 150-200 Hp κατασκευάζεται με βάση έναν ισχυρό εν σειρά 4 κύλινδρο κινητήρα με κυβισμό 1.7 lt, αντί του εξακύλινδρου εν σειρά με τον οποίο εφοδιάζονται τα μεγαλύτερης ιπποδύναμης μοντέλα. Παρ’ όλα αυτά, ο κινητήρας ως βάση έχει ίδια τεχνολογία με τους μεγαλύτερους Verado καθώς διαθέτει διπλούς επικεφαλής εκκεντροφόρους, 4 βαλβίδες ανα κύλινδρο και τη βάση του στροφαλοφόρου άξονα με περαστές βίδες μέσω του μπλοκ των κυλίνδρων, μία σχεδίαση που συχνά απαντάται και στους αγωνιστικούς κινητήρες της Formula 1.

Αυτή η υψηλή δόση τεχνολογίας προσφέρει μέγιστη ακαμψία και αντοχή από ένα συμπαγές πακέτο ισχύος. Οι κινητήρες Verado διαθέτουν ένα ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαδοχικό σύστημα ψεκασμού επιτυγχάνοντας την ιδεώδη εκκίνηση απλά με το γύρισμα του κλειδιού και ομοιογενή, αποδοτική λειτουργία. Η πρωτοποριακή σχεδίαση σε συνδυασμό με την πατενταρισμένη αντιθορυβική τεχνολογία, κάνουν επίσης τον κινητήρα ασυνήθιστα ήσυχο και αθόρυβο.

Κατασκευαστής: MERCURY OUTBOARDS Εμφάνιση προϊόντων

Μοντέλο VERADO 150
Ισχύς (kW) 110,3
Περιοχή μέγιστων στροφών 5800-6400
Κύλινδροι L-4
Συμβατότητα με SmartCraft Ναι
Κυβισμός [cc] 1732
Εκκίνηση Ηλεκτρική με διακόπτη
Σχέση μετάδοσης 2.08:1
Χειριστήριο SmartCraft DTS
Σύστημα τιμονιού Ηλεκτροϋδραυλικό / Υδραυλικό / Λαγουδέρα βαρέως τύπου
Τύπος κινητήρα 4χρονος με υπερσυμπιεστή & ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Εναλλάκτης ρεύματος 70 amp / 882watt (Belt-Driven)
Σύστημα trim EHPT: Ηλεκτροϋδραυλικό Trim & Tilt
Δοχείο καυσίμου N/A
Καύσιμο UL90R
Βάρος [kg] 231
Άξονας κινητήρα 508mm [L] – 635mm [XL]
Αριστερόστροφοι κινητήρες CXL


ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ:

  • Περισσότερες πο 25.000 ώρες ελέγχων και δοκιμών εξασφαλίζουν ότι ο κινητήρας Verado είναι ο πιο δοκιμασμένος εξωλέμβιος κινητήρας που είδε ποτέ το φώς της παραγωγής.
  • Ο πρώτος τετράχρονος κινητήρας παραγωγής με υπερσυμπιεστή (κομπρέσσορα) και ενδιάμεσο εναλλάκτη ψύξης αέρα (ιντερκούλερ) στην ιστορία των εξωλέμβιων κινητήρων. Ο τετρακύλινδρος Verado με το μπλόκ κυβισμού 1.7 λίτρων παρέχει την μεγαλύτερη ροπή και επιτάχυνση στην κατηγορία του.
  • Ολα τα σημαντικά εξαρτήματα που απαρτίζουν τον υπερσυμπιεσμένο κινητήρα Verado κατασκευάστηκαν αποκλειστικά για αυτόν, συμπεριλαμβανομένων και των μπιελών, του στροφαλοφόρου άξονα και των εδράνων (κουζινέτων) όπως και το νεοσχεδιασμένο πόδι που σχεδιάστηκε για μεγιστοποίηση των επιδόσεων και της αξιοπιστίας.
  • Δραματικά καλύτερη ροπή από οποιονδήποτε άλλον τετράχρονο καθώς και από αρκετούς δίχρονους κινητήρες. Χάρη στην μοναδική σχεδίαση του υπερσυμπιεστή και του ενδιάμεσου εναλλάκτη ψύξης αέρα (ιντερκούλερ), οι επιταχύνσεις των κινητήρων Verado στη μεσαία περιοχή στροφών ξεπερνούν τις αντίστοιχες οποιουδήποτε άλλου κινητήρα.
  • Ο πατενταρισμένος διβάθμιος θάλαμος αντήχησης στην εισαγωγή και ένας σιγαστήρας για τα καυσαέρια που εξάγονται στη θυρίδα εξαγωγής του ρελαντί, σε συνδυασμό με την υψηλής απόδοσης ηχομονωτική επένδυση μέσα από το κάλυμμα του κινητήρα παρέχουν απαράμιλλη ποιότητα ήχου και αθόρυβη λειτουργία που επιτρέπει ακόμη και την συζήτηση σε υψηλές ταχύτητες.
  • Καμία ρύθμιση βαλβίδων δεν απαιτείται για όλη την ζωή του κινητήρα χάρη στο σύστημα άμεσης ενεργοποίησης των 16 βαλβίδων μέσω των διπλών επικεφαλής εκκκεντροφόρων, μία σχεδίαση ειδικά διαμορφωμένη για κινητήρες υψηλής ισχύος.
  • Οι κινητήρες Verado εφοδιάζονται με πόδια ειδικής σχεδίασης που φέρουν μεγαλύτερα γρανάζια και ενισχυμένο κέλυφος στο κιβώτιο ταχυτήτων για σημαντικά αυξημένη αξιοπιστία.
  • Οι ψηφιακά ελεγχόμενες λειτουργίες του γκαζιού και της αλλαγής ταχυτήτων μέσω του συστήματος SmartCraft έχουν πάνω από 75.000 ώρες δοκιμών στο ενεργητικό τους. Δεν απαιτείται πιά ρύθμιση ή περιοδική αντικατάσταση των ντιζών που συχνά «μαγκώνουν» ή δυσλειτουργούν.