v. MERCURY 115HP EFI CT Fourstroke

You Are Here: Home → Μηχανές → Καινούριες → Mercury → v. MERCURY 115HP EFI CT Fourstroke
MERCURY-115-EFICT
fourstroke-80-115_15_fMERCURY-115HPFfourstroke-80-115_3_fMERCURY-115HPMERC80HP-115HPfourstroke-80-115_6_ffourstroke-80-115_5_ffourstroke-80-115_2_f

Ηχοαπορροφητικό κάλυμμα κινητήρα

Το στεγανά τοποθετούμενο κάλυμμα του κινητήρα είναι ελαφρύτατο, συμπαγές και θερμοσυγκολλημένο για να συγκρατήσει τον θόρυβο στο εσωτερικό του. Η ψηλά τοποθετημένη πεταλούδα γκαζιού στην εισαγωγή αέρα του κινητήρα επέτρεψε στους τεχνικούς της Mercury να ρυθμίσουν λεπτομερώς τα αέρια ρεύματα εισαγωγής για να επιτύχουν μία πιο όμορφη χροιά στον ήχο που παράγει ο κινητήρας.

Χαμηλές παρασιτικές τριβές του κινητήρα

Οι εσωτερικές (παρασιτικές) τριβές του κινητήρα καταναλώνουν ενέργεια και μειώνουν την ιπποδύναμη του κινητήρα. Η Mercury σχεδίασε και εξέλιξε αυτούς τους κινητήρες με σκοπό τις χαμηλότερες δυνατές τριβές σε εξωλέμβιο κινητήρα. Ειδικά σχεδιασμένοι ελαιοφράκτες και έδρανα (κουζινέτα) ελαχιστοποιούν τα παραμένοντα ποσοστά λαδιού στο κάρτερ, έτσι ώστε να μην «τρίβεται» ο στροφαλοφόρος άξονας αποκτώντας ελάχιστη αντίσταση στην περιστροφή του. Καθώς οι τριβές περιορίζονται, λιγότερη ισχύς αφαιρείται για την λειτουργία του κινητήρα, κατά συνέπεια αυτή μένει διαθέσιμη για να κινήσει το σκάφος αποδοτικότερα και οικονομικότερα. Ο μηχανισμός ενεργοποίησης των βαλβίδων είναι επίσης χαμηλών τριβών και συνεισφέρει στις συνολικές επιδόσεις.

Λιγότερος θόρυβος, περισσότερη απόλαυση κατά την πλεύση

Θέλετε να πιάσετε αθόρυβα τα ψάρια «στον ύπνο» ή να επιδείξετε καλή συμπεριφορά στην μαρίνα χωρίς να ενοχλείτε τους υπόλοιπους με τον θόρυβο του κινητήρα σας? Οι 4χρονοι κινητήρες 80-100-115 hp της Mercury φέρουν ένα ειδικά σχεδιασμένο ακουστικό φίλτρο-διάταξη σιγαστήρα για να περιορίζονται οι υψίσυχνοι θόρυβοι των εξερχόμενων καυσαερίων από την θυρίδα εξαγωγής του ρελαντί. Στα ειδικά ακουστικά στούντιο της Mercury ειδικά εκπαιδευμένοι μηχανικοί ήχου αναλύουν και βελτιστοποιούν τον παραγόμενο ήχο σε κάθε κινητήρα Mercury για να επιτύχουν τα χαμηλότερα διεθνώς ποσοστά του δείκτη NVH (θόρυβος, κραδασμοί, ποιότητα λειτουργίας).

Επικεντρωμένο σύστημα ανάρτησης και απόσβεσης κραδασμών

Το αποκλειστικά σχεδιασμένο από την Mercury επικεντρωμένο σύστημα ανάρτησης αποτελείται από ειδικά σχεδιασμένες ελαστικές βάσεις που συγκρατούν στιβαρά τον κινητήρα απορροφώντας ταυτόχρονα τους ανεπιθύμητους κραδασμούς, μεγιστοποιώντας την αξιοπιστία και την μακροζωία του κινητήρα. Επιπροσθέτως βελτιώνουν και μετατρέπουν την πλεύση του σκάφους σε μία ποιοτική εμπειρία.

Νέο σύστημα εμπλοκής ταχυτήτων

Κάθε φορά που επιλέγετε ταχύτητα, το νέο σύστημα εμπλοκής παρουσιάζει μειωμένο θόρυβο και κραδασμούς καθώς και μειωμένη καταπόνηση του μεταθέτη, μία ακόμη εξελιγμένη σχεδιαστικά λύση από την Mercury για την βελτίωση της λειτουργίας και της αξιοπιστίας.

Μοντέλο F115 EFI CT
Ισχύς (kW) 84.6
Περιοχή μέγιστων στροφών 5000-6000
Κύλινδροι 4 (σε σειρά)
Συμβατότητα με SmartCraft Ναι
Κυβισμός [cc] 2064
Εκκίνηση Ηλεκτρική με διακόπτη
Σχέση μετάδοσης 2.38:1
Χειριστήριο Μηχανικό F-N-R
Σύστημα τιμονιού Υδραυλικό / Λαγουδέρα βαρέως τύπου
Τύπος κινητήρα 4χρονος με ψεκασμό πολλαπλών σημείων
Εναλλάκτης ρεύματος 35 amp / 441 watt (Belt-Driven)
Σύστημα trim EHPT: Ηλεκτροϋδραυλικό Trim & Tilt
Δοχείο καυσίμου N/A
Καύσιμο UL90R
Βάρος [kg] 165
Άξονας κινητήρα 508mm [L] – 635mm [XL]
Αριστερόστροφοι κινητήρες CXL


Συμπαγείς διαστασιακά κινητήρες

Τα λεπτεπίλεπτα σχεδιαστικά προφίλ αυτών των κινητήρων των 80-100-115 hp ευκολύνουν το ψάρεμα πάνω και γύρω από το σκάφος. Η ακτίνα του κύκλου ανύψωσης (tilt) των νέων αυτών κινητήρων είναι μικρότερη από τους αντίστοιχους προηγούμενης γενιάς κινητήρες, έτσι ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε πληθώρα εφαρμογών ακόμη και σε ιδιόμορφες ή στενού χώρου λεκάνες πρύμνης.

Ευέλικτοι στην τοποθέτηση

Αυτοί οι νέοι ευέλικτοι κινητήρες αποτελούν την τέλεια λύση για μία πληθώρα τύπων σκαφών όπως πολυεστερικά, ψαράδικα, αλουμινένια και φουσκωτά σκάφη. Με βαθύ ή τροποποιημένο V στη γάστρα, μονής ή διπλής τοποθέτησης, για θαλάσσια ή χρήση γλυκού νερού, για αναψυχή ή επαγγελματική χρήση – αυτοί οι κινητήρες είναι πανέτοιμοι για την πρόκληση. Και φυσικά είναι συμβατοί με το σύστημα SmartCraft της Mercury καθώς και για χρήση αναλογικών οργάνων ελέγχου.

Μεγάλη και εργονομική λαγουδέρα

Η προαιρετικά και κεντρικά τοποθετούμενη εργονομική και με μεγάλο μοχλισμό λαγουδέρα προσφέρει βέλτιστο έλεγχο διεύθυνσης για την νεοσχεδιασμένη σειρά 4χρονων κινητήρων 80-100-115 hp της Mercury ενώ η διαθέσιμη υποβοήθηση παράγει ποιοτικό και άνετο τιμόνεμα με αυτοκινητιστικά χαρακτηριστικά άνεσης και λειτουργικότητας. Ο μακρύς μοχλός με το άνετο γκριπ ενσωματώνει επίσης εξαιρετικά εργονομικά χαρακτηριστικά με εύκολα προσβάσιμο διακόπτη κλίσης (trim) και επιλογέα ταχυτήτων κοντά στο χέρι σας ενώ ένας προαιρετικός ρυθμιστής στροφών ρελαντί για ταχύτητες συρτής θα ρυθμίσει τις στροφές του κινητήρα από το χαμηλότατο όριο των 700 rpm ανά βήματα των 10 μόλις rpm ώστε να βρείτε την ιδανική για εσάς χαμηλή ταχύτητα κίνησης.